EnglishRomână
Obiectiv turistic

Cascada Bigăr Verified

5.00 / 5

Cascada Bigăr

”Una dintre cele mai frumoase și misterioase cascade din lume”

Cascada Bigar  deși nu impresionează prin dimensiune sau curgere,unicitatea sa este dată de forma neobișnuită. Printre localnici cascada Bigar este cunoscută sub numele de “miracolul din defileul Minis”.

Superba vărsare de apă peste covorul de mușchi reprezintă un fenomen natural unic în lume. Având forma unui con, cascada are o înălțime de aproximativ 8 metri și are ca sursă un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros.

Acolo aveți ocazia să coborâți pe o scară de lemn la baza cascadei sau să o admirați de la înălțime pe un pod peste râul Nera. Puteți să faceți fotografii din mai multe unghiuri și să descoperiți peisaje de nedescris.

Localizare

Această minune naturală se află în vestul României, în județul Caraș-Severin, în apropierea orașului Bozovici. Cascada se află fix în locul în care paralela 45 latitudine nordică străbate teritoriul ţării noastre.

Turiștii ajunși în zonă au ocazia să vadă mai multe obiective turistice Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, dar și să afle mai multe povești și legende locale.

Rezervația reprezintă o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, lapiezuri, doline, ponoare, peșteri, avene, poiene și pajiști; cu o faună alcătuită din mamifere (urs brun, râs, lup, vulpe), păsări, reptile, broaște și pești.

Accesul spre acest loc mirific se face cu automobilul, până în parcarea situată intenţionat la ceva distanţă şi amenajată special pentru vizitatori.

Istoric Cascada Bigăr

Rezervația naturală din care face parte Cascada Bigăr, a fost înființată în anul 1982 iar din 2000 a fost  declarată arie protejată de interes naţional. În trecut a fost numită şi Cascada Coronini, după fostul guvernator al Banatului, din secolul al XIX-lea, Johann Baptist Coronini – Cronberg.

Faima internațională

Trebuie remarcat faptul că revista “The World Geography” a publicat în 2013, topul “Opt cele mai uimitoare cascade din lume”, plasând cascada Bigar pe primul loc.

Imaginile spectaculoase au făcut înconjurul lumii, iar presa internațională nu a ezitat să o descrie drept o minune a naturii și un loc ce nu trebuie ratat de turiști.

De atunci se bucură de mare popularitate, iar numărul turiștilor care ajung în zonă a crescut considerabil.

Dezvoltarea zonei

Având în vedere potențialul turistic al zonei, dar și numărul în creștere al vizitatorilor, recent au fost făcute lucrări de reabilitare:

– a fost amenajat un traseu pietonal între parcare și intrarea în Parcul Național, de-a lungul DN 57B;

– a fost construită o platformă care facilitează accesul la baza cascadei;

– au fost amenajate spații și poteci între cascada și izvor, cât și o trecere către Grota Bigăr, aflată în apropierea cascadei;

Pont:

✅Cascada se află la câțiva metri distanță de șosea, unde există și un loc de popas pentru turiști.

✅Nu ezitați să vizitați locul în timpul iernii. Și în lipsa razelor soarelui priveliștea este cel puțin la fel de spectaculoasă. Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un așa-numit Palat de Cleștar.

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop
  • Address Drumul național (DN57B) Anina - Bozovici (jumatatea ei), județul Caras-Severin
  • Iulian

    Reply
    Rating: 5 / 5

    REVIEW on “Cascada Bigăr” on 2019-08-04 12:21:58

Post New Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *Abonează-te la newsletter !
Descoperă ponturi si oferte de calatorii din toată România. Călătorești mai ieftin dacă ești abonat !