EnglishRomână
Obiectiv turistic

Gura Portiței  Verified

0 / 5

Gura Portiței

Stațiunea care îmbină litoralul cu delta

Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița, din Delta Dunării , aceasta facand-o unică in Europa.

Scurt Istoric

Denumirea era legată de comunicarea existentă inițial între lacul Golovița și Marea Neagră, închisă în anii 70, ceea ce a transformat  Golovița într-un lac închis, cu apă în curs de desalinizare.

A fost descoperit in anul 1736, acest colt de paradis authton a fost initial un sat pescaresc, urmand ca din anul 1998 sa inceapa lucrarile de amenajare

Gura Portiței (Portița) este cunoscută astăzi ca una dintre cele mai retrase și liniștite (inca) destinații turistice de pe litoralul românesc. Este o alternativă pentru Vama Veche, devenită prea populară și aglomerată în ultimii ani.

Desi greu de crezut, exista inca in România locuri virgine, unde omul a intervenit numai pentru a amenaja pe ici pe colo, fara sa strice insa puritatea peisajului.

”Portita”  isi pastreaza frumusetea oferind un spectacol natural mirific si o oportunitate de relaxare si fascinatie pentru toate varstele.

Pe cat de salbatica este zona optiunile de cazare nu lipsesc. Se pot inchiria casute de lemn aflate pe plaja dinspre Marea Neagra sau camere din penisunile aflate in zona.

Nu exista o zona campinguri amenajata dar, pentru cei cu spirit de aventurier este disponibil un platou mare de amplasare a corturilor chiar pe nisip. Linistea de pe plaja si salbaticia de aici te incarca atat de tare spiritual incat nu mai vrei sa o parasesti.

Exista si diverse activitati de agrement. Puteti inchiria barci cu rame, barci cu motor, hidrobiciclete, ski jet, terenuri de tenis si volei, piscina.

Nu exista un numar mare de restaurante, nu exista cluburi, mall-uri sau supermarket-uri dar exista marea, briza si nisipul.Linistea naturala de aici cu greu poate fi gasita in alte zone.

Accesul

La Gura Portitei se poate ajunge fie cu barca, fie pe uscat cu autovehicule speciale se poate ajunge și pe drumul de coastă, fie de la Vadu, Constanța, pe la Periboina, fie de la Sfântu Gheorghe, Tulcea.

Pentru a traversa cu barca trebuie sa ajungeti la Jurilovca prin E87 (Constanta-Tulcea) – spre DJ222 catre Ceamurlia de Jos

Gura Portitei se afla la 50 de km de municipiul Tulcea

Masina poate fi parcata in port cu 5lei/zi

Plecarea se face tot din portul turistic din Jurilovca cu vaporașul sau cu barcile rapide ale  localnicilor – biletul apx 30lei/pers .

In drum puteti admira cel mai mare lac din Romania – Razim dar si frumusetile Deltei Dunarii.

PONT

✅In fiecare sambata seara in Gura Portitei se organizeaza petreceri cu specific lipovenesc la care sunt invitati toti turistii. Se aprinde un foc de tabara in jurul caruia se danseaza si se canta pana la rasarit – de neratat !

✅Gura portitei este un loc perfect pentru a manca bine, distractie dar si multa relaxare !

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop
  • Address Gura Portitei , Jurilovca, Tulcea

Post New Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *Abonează-te la newsletter !
Descoperă ponturi si oferte de calatorii din toată România. Călătorești mai ieftin dacă ești abonat !