EnglishRomână
Obiectiv turistic

Pestera Cobasel

0 / 5

DESPRE

 

 

 

Este situată pe versantul stâng al Văii Cobăşel, la aproximativ 6 km de comuna Şanţ. Peştera are o lungime de 570 de metri şi o denivelare de 30m.
În peşteră trăiesc colonii de lilieci ocrotiţi prin lege. Ca să vizitaţi peştera trebuie să purţati echipament corespunzător, o sursă de lumina şi să fiţi însoţiţi de un angajat APNMR. Peştera se poate vizita gratuit, atât vara cât şi iarna, când liliecii hibernează.
În apropierea peşterii sunt pădurile de conifere a căror vegetaţie este formată din brazi, ferigi, rododendroni, ciuboţica cucului şi licheni.
Rezervaţia este străbătută de râul Cobăşel, unde se poate practica raftig-u

Peştera Cobășel datează din epoca precambriană şi s-a dezvoltat în formaţiuni de calcare. Caverna prezintă în interior şepte parietale şi tavan, care indică forme de coroziune. Constituţia este alcătuită din cuarţite şi micaşisturi, din loc în loc putându-se observa intercalaţii de roci metamorfice. Unul dintre cele mai importante scopuri ale peşterii e să conserve, să identifice şi să monitorizeze speciile de lilieci aflate în interiorul ei

 

Post New Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *Abonează-te la newsletter !
Descoperă ponturi si oferte de calatorii din toată România. Călătorești mai ieftin dacă ești abonat !