EnglishRomână
Obiectiv turistic

Pestera Fundata

0 / 5

DESCRIERE

 

 

Descoperita in urma cu 60 de ani, pestera Fundata din judetul Brasov nu putea fi vizitata decat de cei pasionati care si ei intampinau dificultati cand vroiau sa o viziteze. Cu ajutorul investiilor realizate pestera poate fi acum vizitata de catre publicul larg. Sistemul de iluminat este spectaculos si pune foarte bine in valoare formele subterane spectaculoase ale pesterii.

 

Pestera se afla la trei kilometri de localitatea Rasnov si la aproximativ un kilometru si jumatate de Cetatea Rasnov, la o altitudine de 790 de metri.

Pestera a fost curatata si amenajata cu scari interioare, pasarele si bare de protectie pentru a putea primi turistii, fiind deja introdusa in circuitele turistice.

Totodata trebuie sa stim ca pestera Fundata are un sistem unic in Romania de iluminat, care a fost adus din Germania, iar acest iluminat rece poate sa pastreze acelasi microclimat de 8-9 grade Celsius indiferent de anotimp.

Societatea care administreaza pestera intentioneaza sa organizeze in interiorul pesterii si actiuni culturale si informative, precum proiectii de film despre locuri asemanatoare din tara si din lume care se potrivesc cu peisajul unic sau concerte, deoarece pestera are o acustica foarte buna si o capacitate de aproximativ 200 de persoane.

Intrarile in pestera sunt mai strampte insa se ajunge apoi in interior. In interior este o sala imensa, cam cat jumatate de teren de fotbal, cu bolte impresionante si o acustica nemaipomenita. Iluminatul este secventional, ceea ce inseamna ca turistii primesc pe rand felii din acest mare tort, iar cand ajung la finalul turului si sunt in varful pasarelei, intreaga pestera este iluminat, pentru a le oferi turistilor o imagine de ansamblu a ceea ce tocmai au vizitat.

 

Post New Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *Abonează-te la newsletter !
Descoperă ponturi si oferte de calatorii din toată România. Călătorești mai ieftin dacă ești abonat !