EnglishRomână
Obiectiv turistic

Pestera Tecuri

0 / 5

DESCRIERE

 

 

Pestera Tecuri – situata in nordul Muntilor Sureanu, formata din sali foarte bogate si impodobite cu concretiuni de calcar transparente incolore sau de diferite culori precum roz pastelat si rosu violet. Situata pe Valea Pietrosului in comuna Baru, Pestera Tecuri este faimoasa pentru formatiunile de stalagmite, coraliene și microcristale, aici gasindu-se una din cele mai spectaculoase stalagmite din pesterile Romaniei.

Peștera Tecuri se află într-o arie protejată de interes național situată pe raza Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina și corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervații naturale de tip speologic), fiind înscrisă la numărul curent 2.500 din lista aprobată prin Legea nr. 5 din 6 martie 2000.

Situată pe Valea Pietrosului, comuna Baru, Peștera Tecuri este renumită prin frumusețea formațiunilor stalagmitice, coraliene și microcristalelor, aici aflându-se una din cele mai spectaculoase stalagmite din peșterile României, înaltă de 7 m.

Peștera Tecuri se află pe malul stâng al râului Strei, la o înălțime de 920 de metri , este lungă de aproape 500 m și accesul se face printr-un aven adânc de 12 m.

Pestera Tecuri este departe de a fi cercetata in intregime, ea putand avea o desfasurare totala pe mai multi kilometri.

Post New Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *Abonează-te la newsletter !
Descoperă ponturi si oferte de calatorii din toată România. Călătorești mai ieftin dacă ești abonat !